Марф

               
                Къукърумдин ван гьатна секин япара,
                Цавун кьуд пад ч1улав хьана циферив.
                Тамам йиф тир, халкьар авай ахвара,
                Ц1айлапанди кудна ахвар гъилерив.

                Эк1яй хьанвай чилел алай пурпу руг,
                Баябан тир цихъ къаних яз куьчейра.
                Циферивай, цава кьунвай яд хурук,
                Хьанач эхиз, къурна ириз гуьнейра.

                Садлагьана цавун аршдай т1валар хьиз,
                Ириз-ириз гур ст1алар аватна.
                Тик дагъларай ц1уьзвай кьакьан кьвалар хьиз,
                Цихъ къаних тир чилелай руг алатна.

                Марф хура тур ц1айлапандин эквери
                Мич1и йифни девран йикъав агудна.
                Яд фейивал амукьай шак гелери
                Чилеравай кьар-палчухар акъудна.

                Марф! Вуч гужлу я вахъ авай а къуватар?
                Вун дуьньядал хийирни я, зиянни.
                Вахъ гьуьжет яз авач халкьдихъ такьатар,
                Заз сир туш, к1анни я вун, так1анни!


Рецензии