Жегьилвал

               
                Векьин багъда цуьквер жеда гьар жуьре,
                Атирдивди пиянардай инсанар.
                Гьар дагъвидиз, хьран фу хьиз, гьам шуьре,
                Ширин я вун, багьани я, жегьилвал.

                Акьул бахлугъ хьанвач гьеле, фад я ваз,
                Айиб мийир, хам-к1арабни таза я.
                Ви хъуьтуьл сес, рахунрини гузва наз,
                Шуьрбетдилай ширин я вун, жегьилвал.

                Гуьрчегни я винел патан акунар,
                Муьгьуьббатдин дуст хьанва вун лап к1еви.
                Шад гуьгьуьлди субутзава ви гьунар, -
                Вучиз къе вун к1убан ят1а, жегьилвал.

                Яш хьунивай физва жегьил уьмуьрни,
                Амукьзавайд веревирд я вакай заз.
                Югъ-къандавай гужлу жезва фикир зи,
                Вун рик1еваз, вал дамахиз, жегьилвал.


Рецензии