Билал Адилов - Аз жадувам високото чувство

Аз жадувам високото чувство,
извисило се, както Шах-даг.
Да граничи в душата с безумство
любовта, в мен избухнала пак.

На живота ми Книгата нека
любовта да напълни със страст!
Ще погазя привички нелеки,
покорил се на нейната власт.

Като мълния нека се вреже
в мене цял - от нозе до гърди.
И сърцето ми тъй да бележи,
че съмненията ми победи!


Превод: Дафинка Станева


Рецензии
Такие вот страсти бушуют в Билале Адилове, готов сердце сделать мишенью! Тебе удалось сохранить авторские эмоции и образы. С пожеланием новых успехов,

Валерий Латынин   19.10.2014 15:24     Заявить о нарушении