Запiзнення

Запізно плакать над труною,
Коли душа назавжди відлетіла.
Коли жаль, тугу вже не чує тіло,
І з ним не бути спільнотой одною.

Запізно тілу висловляти оди,
Коли не бачуть очі, та не чують вуха.
Коли небіжчик  всього вже не слуха,
А тілу, якось, байдуже до «моди».

Запізно  тілу вчинки висловляти,
Які в житті вчинила ця людина,
Подяки різні друзів та родини,
Та скорботу не можно подолати.

Запізно зараз над труной тужити
Один за одним кожному супругу,
А шанували, за життя, вони друг  друга,
То й краще було б в злагоді їм жити.

Запізно діткам сумувать у домовини,
Коли батьків з труни вже не підіймеш,
Коли нічого зовсім вже не вдієш…
Та  шкодувати за свої провини.

Запізно…Люди! Я вас дуже прошу,
Ввічливими всі будьмо за життя!
Ми винні, не життя, воно хороше.
На жаль,в житті не має вороття!


Рецензии