Profesorilor cu drag. Учителям с любовью на румынс

Caut pentru voi cu ravna,
Cel mai frumos cuvant,
Cu care sa va mangai,
Sa va slavesc in cant.

Scumpii nostri dascali,
Dragi invatatori,
Multumirea noastra-i,
Prin aceste flori.

Pentru munca voastra,
Pentru consacrare,
Ca sa sе-nplineasca,
Cele visе mari.

Ne-nchinam cu totii,
Pana la pamant,
Cu adanci emotii,
Pentru demn cuvant.

Pentru rostu-n veata,
Pentru vis si zbor,
Pentru dimineata,
Lipsita de nori.

Se vor scurge anii,
De-acu prinsi la minte,
Si crescand copii,
Cu ninsori in tample,
Insotind nepotii,
Intr-un dulce dor,
V-om veni cu totii,
La acest pridvor.

Unde scumpii dascali,
Iar vor indruma,
Si vor da speranta,
Intru prosperare,
De la vis la tel,
Tinere lastare,
Pentru tara mea,
Pentru tara noastra.

(Anton Barbu) 05.10.2004


Рецензии