Посланието

Две хлапета хвърлят камък
по бездомния клошар.
Той приема като дар
този неочакван намек,
че различен е... И чудо
стори. Камъкът в пръстта
той зася. И разцъфтя
крехко цвете с мирис луда.
Тичинките в тая чашка
с дъх излъчваха любов.
Пратиха нечуван зов
към постъпката хлапашка:
 
"Който на светец посегне
с камък, огън или кол,
сам ще бъде сляп и гол,
щом душата спре да тегне!"


Рецензии