Пишу я сочиненье налегке на Аглицком предивном язы

Раздай все долги,
Вернись в свою осень,
Где тени долги -
Глубокие в просинь.

Repay all your debts,
Come back to your autumn,
Where shadows are black
And long as a long time.
               
Где запах теней -
Все пряностью тленья,
И холод ночей
В них прячет сомненья.

And where shadows' smell
Is spice with decaying,
And coldness of wells
Where hide-and-seek's playing.
 
Где ветер, крутясь
В листве утром ранним,
Уйдет, растворяя
По небу туманы.

Where wind spinning round
In leaves of cold mornings
Has blown mists out
While sky is still yawning.

Где воздух свежей
И нет лучей света,
Нот-листьев клише
Той песни неспетой.

Where air's chilly fresh
You'll find no light rays,
Notes-leaves cliches
Of songs still unpraised.

1994


Рецензии