Сказки о животных и волшебные сказки

Я вырашыла правесці аналіз такой кнігі, як “Казкі пра жывёл і чарадзейныя казкі”. Як і любая книга, яна мае і свае плюсы, і мінусы. У гэтай невяликай книзе сабрана вельми шмат казак! Першы раздзел – вядомыя зараз казкі пра жывёл. Другі раздзел складаюць чарадзейныя казкі, блізкія да казак пра жывёл сваёй тэматыкай і сістэматыкай вобразаў. Уступны артыкул пачынаецца з гістарыяграфічнага агляду казак пра жывёл. У  ім характарызуюцца гісторыя збірання і вывучэння беларускіх казак, характарызуецца іх ідэйны змест, нацыянальны асаблівасці, мастацкае майстэрства. У каментарыях да тэкстаў даюцца пашпарты запісаў, спасылкі на варыянты з казачнага эпасу ўсходніх славян, а таксама вызначаны сюжэтны тып кожнай казкі па міжнародных паказальніках казачных сюжэтаў. Мне вельмі спадабалася карыстацца гэтым выданне, яно добра структурыравана, напісана зразумелым для студэнтаў мовай. На мой погляд, усе сабраныя там казкі заслугоўваюць увагі, патрабуюць даследвання. Канешне, для мяне былі больш цікавыя казкі пра жывёл, але і чарадзейныя казкі па-свойму цікавыя. Думаю, што гэтая кніга зможа дапамагчы ў напісанні розных работ, напрыклад, курсавых, навуковых, асабліва калі гаварыць аб варыянтах адной казкі.


Рецензии