Чому смiеться нiч лукаво?

Чому сміється ніч лукаво?
Зірками мига зорепад...
Чи вліво глянеш чи на право,
Цвіте вечірній небо-сад.

Цікаво падають на трави,
І тонуть в листі яблунів.
Солодкі зорі,зоре-страви,
Казково линуть з диво-снів.

Мов простирадло темно-синє,
Лягло на плечі кріз стікло.
Повітря зжалось,та віднині,
На небі,вранці,розсвіло.

Чому сміється ніч лукаво?
Бо ранок каждий раз стріча...
В веснушках сонце так русяво,
Малює ранками хлопча.

Чому сміється ніч лукаво?
Зірками мига зорепад...
Чи вліво глянеш чи на право,
Цвіте вечірній небо-сад.
  (Понкратова.О.В.)


Рецензии