Комбат Яловенко-легенда спецназа укр. язык

Легенда київського спецназу.

        ПОЛКОВНИКУ ЯЛОВЕНКО ВІКТОРУ МИКОЛАЙОВИЧУ ПРИСВЯЧУЕТЬСЯ.....

Черкащина,- дарувала світові Шевченка,
Багато гарних людей в Україні знають,
Киеву вона дарувала комбата Яловенка-
Сьогодні: рідні та друзі його проводжають.

З полтавських козаків,орлиний погляд,
Тяжка та жорстока спецназівська робота,-
За громадським порядком потрібен догляд,
А за бійцями,- постійна батьківська турбота.

Самовол,- це бігти до дівчини,чи додому,
А як назвати, коли комбат тікає на роботу!?
Що ротний в казармі не скажуть нікому,-
Мав постійну, за молодих бійців турботу.

Народний ум та українська щира душа,
Жортока служба та підніжки не могли розчавити.
Носив нафібрені чоботи та "два хрести" на ПШ-
Ховаючи почуття,мав всіх нас любити.

Друга казарма,була другою сімєю:
Кіровоградці,харьковчани та хлопці з Дніпра,
Першим пішов в Чорнобиль з гвардією своєю,
Наводив "живі переправи",- така була пора.

Його чобіт пройшов: "гарячі та холодні точки"
Не за ради війни, а за ради миру,
Нас на службі називав по-батьківські синочки,-
А полк нагадував,- теплу київську квартиру.

Щирий образ солдацьких байок та анегдотів,
І вже не розбереш де жарт , а де правда,
В Петрівцях на ум наставляв молодих солдатів-
Щоб не схибили на службі, та на парадах.

Як Санчо -Панса, поряд старшина Виризуб,
До нього тягнулися кращі з кращих,
В неспокійному році,зламався міцний дуб,-
Дружині та сину,- співчуття наші.

Спецназівська служба,- справа життя комбата,
Національна гвардія салютує, та "іспити" складають,
Новий комбат, стоятиме на закона чатах,-
А таких ротних, в першому спецполку не забувають.

НА ФОТО РОТНИЙ МАЙОР ЯЛОВЕНКО ПЕРШИЙ БЕЗ ФУРАЖКИ З НАФІБРЕНИМИ ЧОБОТАМИ.ПОРЯД МІЙ КОМАНДИР ІВАН ІВАНОВИЧ КОПИЛ


Рецензии
Даже гарна легенда вийшла!Шана та повага таким людям, як комбат!Як добре,що його пам'ятають та цiнують! Дуже пронизливо звучить вiрш! Свiтла та добра память цiй людинi!
З повагою,

Алевтина Гусева   01.10.2014 20:29     Заявить о нарушении
Дякую землячко!Дуже гарна людина и командир.

Пётр Лавренчук   01.10.2014 20:35   Заявить о нарушении