Шо дзелат дзед Вась

Ля школ лобар з Ян

Где-та іграет гармонь.
Значіт, каму-т харашо ж.
Ілі й Васілій 3вожн,
Что на Зымлі всій уж войн?

Шо ж гэто гындэ такэ?
От гынды во но в мынэ.
Я жэ учітель! Чы хто?
А ты хто, дедок?

А ну, йдём сюды-к! –
Да я завшы тут бы К! –
Шо шэ значыть за бык? –
Да пісаТель в Телків.

Іль вы й Дед Морозк
Ны й знаем жывог?
Ну-да, шэ ж заран
Таскать кажуха вж.

А я кажу вам:
Ідзі-к пачытай
У в Міхайл-Каляды,
Хто дзед ваш такый! –

Дык, мо, сам вы Брыль?! –
Да. Шо в Дыржыні
2 дыркы зробыф
РугДэні в гокні.

І далый пошов
О гэтой Козёл.
Ну, сынка Козышч,
Збыраты пынькы зь.

Да хату топыць.
А то молодыць
Занадто вхопыв
Гаж прам за сподныць.

Ну, схваць Васілька ж
Норыця якась:
Моль, чо тут сыймайш
Двох лодырый з мняч.

Гучытысь ны над ж
Ламаты пынька,
Колы лізэ дратц,
Напрыклад, с Кентавр.

А я вот С3лец.
Стрылею всех бесьць.
І нават ва снах 3майм гавтамат!
Ну, Асі каб даць малачка ш.
За веру в Брыль Янт. Ну, Янтар.

Дэ 3, там і 2 Ж?
А разам? Трызвляк!
А не морда пЯн с носам красн.
Ясен баян гондзе наш?


Рецензии