Цес ну иргIяхъири?

УркIи аргъибил дигахъуй лер иле гьанбикиб
Диги марил хIинле дия гIямру деркьудикиб.
Дигахъис рукIуле гьади кьялилзе иргIяхъиб,
ЛапI арагъа дия мякьизе цари хIаракIиб.

Гьанна цархIил кудилике жан диги дихьиша?
ХIу ана уркIилзе кудил кьабул рарахъиша?
Вай аман гьанна нуни цегъун амал бариша?
ХIу мякьла аголе гьанна ну цен-цен уиша?

Гьанна бекIуди икиле угьулра ну пашман,
Цес ямандеш дарири нам хIуни гьей дурашан?
Ватурри мелзе хIуни укIахъуле ай-аман,
ХIа уркIецIи агор уркIилзе хIарахъири шан.

Ну инцада хIатI хIайгахъесла цес иргIяхъири?
Цес хIуни дия жагьил гIямру заядарири?
ХIаке нуни цен уркIиличу диги дихьилри?!
Гьанна арале хIуни ну хIябразе ихьири.


Рецензии