Рыбак и его душа

Жыў на белым свеце
Юны рыбалоў.
Ён закінуў сеці-
Дзіўным быў улоў.
   Там сядзела Дзева-
   Сама прыгажосць!
   Сэрца закіпела,
   Узварухнулась штось.
-Міленькая Дзева!
Як ты хараша!-
Устрапянулась цела,
Замёрла душа.
   -Я хачу з табою
   Ўсё жыццё пражыць!-
   -Расстанься з душою,-
   Дзева гаварыць.
І кахання дзеля,
Ён душу прадаў,
Сваёй любай Феі
Сэрца дараваў.
   Мудрасць і багацце
   То не змогуць даць,
   Што каханне-шчасце
   Можа дараваць!
А калі разлукі
Прыйшоў злосны час,
Без кахання-мукі
Давіць сэрца прас.
   Сэрца разарвалася
   І знайшло пакой,
   Душа вазвярталася,
   Нясла Свет з сабой.
Дарагое,мудрае
Падарыў нам Бог:
То-каханне цуднае-
Каб спазнаць ты смог!


Рецензии
Шкода, што мне на рыбалцы, не пападаюцца дзевы, а шчупаки
http://www.stihi.ru/2014/03/19/4185

Станислав Тарашкевич   30.12.2014 10:01     Заявить о нарушении