Дили ман

Дили ман манзили гаму дарди беш,
Дили ман ба хуноб афтодаву реш,
Метападу намегунч,ад ба сина,
Меларзаду месузад мисли дарвеш.

Дили ман ларзону сузону гирён,
Дили ман шикаставу зору х,айрон,
Дили ман гариби шах,ри ноошно,
Дили ман х,абиби ашки ин чашмон.

Дили ман асири мавч,и хурушон,
Ба ук,ёнуси беах,ди саргарон.
Шикаста к,оик,аш дар сох,ил бекас,
Азият мекашад бе х,исе чандон.

Дили ман хамушу лоли беах,ди,
Ба гирдоби так,диру шах,ри сарди.
Х,амнишини гуссаву дарду алам,
Ба хун чакони гамх,ои номарди.

Дили ман бас зи гам ниёиши ишк,
Дили ман бас зи гам шикояти ишк,
Надорад манзили ободу сокит,
Дили ман бас зи гам ривояти ишк


Рецензии