Гравитация

ГРАВИТАЦИЯ

Миговете с теб безценни,
в утрото ми
са роса,
през деня
са топло слънце,
полъх лек
са през нощта.

А когато си разветрен,
носят
свежи дъждове
и небето
се избистря
над мечтани
светове.

Миговете с теб
са верни.
В бурите ми
са компас
и светулки
в дните черни,
сладка глътка в късен час.

Как да искам да изгубя
миговете с теб?
Кажи!
С тях,
в мен
плевелите скубя
и тъгата не тъжи.
     18.09.2014г.


Рецензии