Чорний ворон

Чорний ворон, чорний ворон,
Як тривожно він закряче,
Стисне серце холодним жахом
Чужого болю.
Чорний ворон, чорний ворон
Не сміється і не плаче,
Плаче той, кому ворон віщує
Недобру долю.

Люди вірять, люди вірять
У свою зорю щасливу,
А тобі не дає спокОю
Пророчий сон, –
Чорний ворон, чорний ворон,
То прикмета нещаслива,
Він страшніший від цІлої зграї
Крикливих ворОн.

Все, що сталося із нами,
Все, що бУло і, що буде,
Заслужили самі ми,
І друзів, і ворогів.
Не надійся ні на кого,
Бо затопчуть «добрі люди»,
Та ще й звалять на тебе спокуту
Чужих гріхів.

Закружляє чорний ворон
Над твоєю головою, –
Значить час твій пробив
За вікном.
ПідіймЕться чорний ворон
В чисте небо над тобою,
І широким
Змахне крилом.

13.06.1991


Рецензии