De la nceput de lume... на румынском языке

 De la inceput de lume,
 Strania, miraculoasa,
 Iscusinta o pastrezi,
 Pe vecie fara gluma,
 Juramintele le crezi,
 Intre ruga si-asteptare,
 Esti deprinsa sa traiesti,
 Si ramii mereu frumoasa,
 Ca craiasa din povesti,
 Primavara data-n floare,
 Taina de nedescifrat,
 Tandra, gingasa, curata,
 Unica, de neuitat.
 Tu ramii neobservata,
 Pentru cel ce il iubesti,
 Noua si inaripata,
 Vii din visele ceresti,
 Disparind tu te apropii,
 Si plecata, -tu ramii,
 Tu din radacini ma zgudui,
 Ca fiorul cel dintii.

 (Anton Barbu) a.05.03.2008


Рецензии