Вад агъзур йис

Валлагь, дустар, Дербент патал,
Вад агъзур йис – лап т1имил я.
Ашукь хьанвай Нарин к1унт1ал,
Ам лап михьи са къизил я!
Тамаш адан буй-бухахдиз,
Адан машгьур тир къеледиз!
Шукур хьурай Сад Аллагьдиз,
Акьул гайи Кас келледиз.
Шумуд агъзур йисар фенва,
Дявейрани, т1урфанрани?
Ам хуьз гьикьван эллер кьена?
Гьикьван туна кафанрани?
Нарын къеле-къеле язма,
Дербент яз амазма Дербент.
Паруд са пай гьуьлемазма,
Чун паталди ама са дерт:
А вадакай кьвед авунва.
Пуд агъзур йис, ат1ана берт,
Сада вичиз мед авунва.
Ибур куьлуь-шуьлуьбур туш,
Тарихдикай ат1ун йисар.
Абур кич1е, регъуьбур туш,
Эхир фагьум тийир ксар.
Зун судья туш, я зун Аллагь,
Чарабуруз ийиз туьгьмет.
Дуьзвал багьа зат1 я, валлагь!
Гьахъсузвилиз ава туьгьмет!
    Гьак1 ят1ани, Дербент къени,
Жегьил шегьер хьиз аквазва.
Рек1ер авайбуру къени,
Ам багьа яз хуьз аквазва.
Къуй дамахар авурай къе,
Чахъ къадим тир Дербент ава!
Дустариз гуз, гьалтай рекье,
Фуни ширин шуьрбет ава!
Яшамишрай Дербент шегьер,
Нарын хьтин къеле авай.
Гьар са йисуз к1ват1из бегьер,
Еке крар гъиле авай.
Вад агъзур йис – т1имил я ам,
Виш жуьредин миллет авай.
Муьрхъуь такьар къизил я ам,
Вад агъзур сан девлет авай.
Ийидайла сувар къарши,
Ша, чун рахан Шадвиликай!
КІват1на халкьар, къуни-къунши,
Пайдах ийин Садвиликай!
Сажидинни куьн арада,
Вад агъзур сан суварик жен!
Агалкьунар кьаз харада,
Хайи халкьдин луварик же


Рецензии