У госцi прыйдзе поунач

 

Крылом чарнюткiм жоўны
У госцi прыйдзе поўнач.
Заплюшчаць сцежкi вочы,
Як птушка крыкне тройчы.

А ноч з расой вiльготнай,
Адшэпчуць даль сумотную.
Пральюць з вядра над хатамi
Бурштынкi зорак з латкамi.

I свет, што над мястэчкам,
Запалiць у вокнах свечкi.
Тканiнай белай увесь ганак
Накрыў туман, чакаўшы ранак.

  Сяргей Брандт,    15.09.2014   
               
Источник иллюстрации: Татьяна Гамзина-Бахтий. АВГУСТ В ДЕРЕВНЕ. НОЧЬ


Рецензии