Заз ширин тир сес атана Роза вахан

Кьурагь дагълар, хкаж хьухь мад цавариз,
Куьн гъетериз мукьва хьурай датІана!
Къе мад са югъ элкъвенва шад сувариз,
Роза вахан заз ширин сес атана!

Ван къачунва Куьре патан булахри,
Кьурагь вацІун селди кьерер гатана.
Гатфарин цуьк акъудзава яйлахри,
Роза вахан заз ширин сес атана!

Шагь дагъдилай заз Каспи гьуьл аквазва,
Адал лепе алайди за кьатІана.
Лезги мани лиф хьиз цава къугъвазва,
Роза вахан заз ширин сес атана!

Халкьдин къадим манидин сес ширин тир,
Атайди хьиз гуя чилер къатана.
Гьар са нагъма метлеб жегьет дерин тир,
Роза вахан заз ширин сес атана!

Сажидин, вахъ вуч шадвал я къе квайди?
Вуч муштулух гваз вун кІвализ хтана?
Акъат тийир, сир хьиз рикІе авайди,
Роза вахан заз ширин сес атана!
 


Рецензии