Думы ж мои, думы...

             
Думи ж, мої думи,   
Що з вами робити?
Важко мені з вами,..
Ой, як важко жити…
Ви ж мені казали,    
Ви ж мене навчали,   
Ви ж мене  постійно
Та й попереджали:

Зупинись  дитино,               
Перед  краєм  прірви,
Бо Вся твоя «родина»         
За тобою піде…
Ви ж мені казали, 
Ви ж мене навчали,   
Ви ж мене  постійно      
Та й  попереджали…             

Та хіба ж гадав я
На шляху спіткнуться,
Думав з «діточками»      
До Бога піднімуся.
Та Ви ж мені казали,         
Ви ж мене навчали,..
Завжди від спокусу
Та й застерігали.
          
Відчував, що любить
Бог мене, і завжди
Я питав у нього…
І благословляв Він
На богоугодні
Справи, не лихії,..
Жити в мирі й дружбі
З Батьком і Росією.
               
І мені казав Він,
І мене навчав Він,..
На справи благії
Тільки наставляв Він,
На справи святії
Выбрати дорогу,..
Не знаючи  броду,
Не лізти у воду…
               
Вибрав я дорогу,
І діла благії
Для свого народу,
Що про щастя мріяв,
І благословив Він
Перстом цю дорогу
На діла святії
Для мого народу.

P. S

… Ой, Що ж це я накоїв…
Що ж я заподіяв,..
Каюсь перед тобою.
Господи, прости МЯ.
Мабуть, не до того
Я потрапив Бога,      
Мабуть, не тією
Я пішов дорогою,..

Ставив не ті храми,
І не ті палаци,
І за все  прийдеться
Мені відповідати
Перед Сущім Богом,
И своїм народом,
Знаю, що дорога
Мені до острогу

Все віддам,.. сорочку
Лишь  залишу сОбі,
Щоб прикрити «сором»,
Що залишився вроді…

12.09.2014
Україна

Иллюстрация с Интернета.
Спасибо автору.


Рецензии
Люба, всё правдоподобно, как про нашу Украину, которую ведут в тупик горе-политики.

Михаил Колобов   06.10.2014 21:25     Заявить о нарушении
Спасибо, Миша, за отклик.
Желаю всего наилучшего.

Солодкая Любовь Воронина   07.10.2014 21:27   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.