Дар айни ч, авони

Дар айни ч,авони дили зор х,ад бисухта,
Илму амали ок,ил дар хоб аст нух,уфта.
Одам як-як дар гами рузгораш парешон,
З-он лук,маи мастони айём ру нишаста.
Бар х,ар ки назар андухт чун чашми х,асадхур,
Бо касрату риёе бар давлат ру баста.
Эй марди Худой то кай хешро бифиреби,
То кай зори бо сари хаму тани куфта
Мо хом таъомро бо оташ гар бипазем дон,
Ч,они мо низ дар сузише мешавад пухта.
Аз кибру гуруру х,асад  покиза соз дил,
Биншин ба намозу руза аз хеш бируста.
Бар макру фиребу дуруг ёри макун ту,
Рушан бувадат рох,и х,ак,ик,ат дониста.
Аз мардумозорон ба рости хона дур соз,
Тухми разилон дар дунё иблис бад кишта.
Бикуб дари х,аё мух,аббатро сафо бош,
Аз бех,аё гурез то шармат ношикаста.
Аз дунё имон хох, ки гайраш гух,аре нест,
Рах,мони Рах,им мех,рат бахшида пайваста,
Чун навда них,оли бах,ор сабзу хуррам бош,
Умед ки дих,адат Худованд бахти ч,уста.
Бо вак,ти хушат файзи некиро хуша намо,
Осудаи вич,донат ризк, орадат суфта.
Имруз Ч,амил шукри имонат намои кош,
Х,ар баде ки дори ба тан бинмояш руфта.,


Рецензии