Керманичi

Керманичі

Як жилось при Іллічеві?
Закріпачили рожеві,
Голодовками морили
Зкомунячені горили.

Як ми мучились при Йосі?
До колгоспів плелись босі…
П’ятирічки-голодовки,
Закривавлені масовки…

Як нам малось при Микиті?
Побрехеньки-заповіти…
Босоніж оділи чуні,
Йшли за щастям до комуни…

А при Брєжнєвскім застої?
Задрімав народ в запої,
Крам тримався в дефіциті,
Якщо ти не при кориті.

Як з’явився М. Горбатий
Щось волів розбудувати…
По Союзу скрізь руїни –
Розвалилася країна…

Знов при владі комуняки,
Казнокради, посіпаки,
Рекетири і повії…
Ми раділи в ейфорії…

Все одне за років триста…
Нас загарбують рашисти,
Убивають, палять хати,
Ідуть брата визволяти…

Скажем ханові із Раші,
Ми із Неньки, а не ваші,
Не були ви нам братами,
Українки наші мами…

Все іде і все минає,
Стане мир і в нашім краї,
Вам не вкрасти нашу волю,
Весь народ повстав до бою…

06 вересня2014 року


Рецензии