Старий солдат

Старий солдат

Навіть думки не було
В старого солдата,
Що якесь бридке хамло
Зайде воювати.

Ще ту, з німцем, не забув -
Ходить в сни проклята…
Вибух землю трусонув -
Жахнула граната…

Ворухнутися не міг,
Як прийшов до тями,
Застогнав, немає ніг…
Прошепотів: „мамо…“.

Пахнув йод у шпиталі,
Чулись зойки, крики
І здавалось на землі
Лиш одні каліки…

Потім жив із цим весь вік,
Закусивши губи.
Що поробиш, якось звик,
Зустрів жінку любу…

Народилися сини,
Раділи сусіди…
Тільки б не було війни,
Бо від неї біди…

Але все ж прийшла вона,
Сунуть чорні круки.
Доле, доненько сумна –
Онучок безрукий…

Терпне серце вояка
За дітей і внуків…
Хай не здригнеться рука
Й знищить чорних круків…

10 вересня2014 року


Рецензии