И был вальс. Красота Ж,

Колы Жабка вмырла й.
І ты ныц ны дасы вж
Тэйі рідный гаж тік.

І мій Кіт зажурывсь:
Как жэ шчэ з раз влупыць
Хоць якій смачный Тілц
Хоть куды дэ ф спудныц…

А!.. так вот ш тая вошк!
Вот прышла ажны й ф сон.
І снымай, вах, кальсон –
І шчэ раз той ж чарль-стон.

Хвайный час, калі спаць
Не дае шэ й ігла.
Ну, напоўнена влад
Спакваля шчэ й с вчара ш.

Віхрій нем в галавах,
Кеды ты ф кедах спышь.
Ну, ны змымшыс ны й з ніжк
Фсеку всь дрысьль за 2 дні й.

Ах, да, ой! Шо з табой
Будзе-бэндзе-та вноч!
Бафся ж но вж, коль старой,
Как ставровск ліцьвіноў.

От прышлы мы на піч.
Да і шо там – в тыплі зь.
А ны о: в варымні
Деда гондычкы спіць.

Спіць то спіць. Ха, а ніч
Ны бырэ сфэе в дзіч.
Тут жэ ны й пауків
І й ны й лёд в госынь Кыч. Да. Такы нашы літ.
Гэто ж Снітово з Нінк!..

Ну, колысь… спомныш – і
Аж душа сколыхнысь
Од жарышчы прам, гы,
Колы ніж ны стоіть на ту квітк.

Хоть дэсь зарэ, мо, й зжальсь,
Ох, нат тэё Купальк.
Бо вш пошла
В небеса й
Бох ім суддзя.

Так шо взев я баян
(Дошч бо змыф ш тую дрань)
І уфпік влад у в стіл
Вальс, шчэ й польку ля дівк.

А кому… а якый…
Гонь іх матра вжэ вгрій.
Ну, о, во ж: лізе ў воч
Танька з Гродна хоць родн.

…А Мадонна з Мадон
Но сьрод яблычкаў трох.
Дзе званок не ж святой –
Ад Настаўніка-ойч. Да, прасці, Мама, Воўч.
Пурым-Байім Твой Гром.

...ну, яка дэ вона?
Та і та ж руска баб:
Скажэ здраствуйте дядь. І ты й зайдыш до Жабк,
Мэртвый сам с пойізда...

Ну, да Лідка ны лід,
Шчо ны справа, а Кіць крохы бы.
Гэ ж од рідный сыс3чк хытра Ліск


Рецензии