Майтки

(Гуцульська фантазія)

Там, на плоті
ВИсіли милої, моєї милої майтки,
Я їх зрАння,
Як ішов до віходку уздрів,
Стрепенулося серце спросоння,
То певно, кохання,
Я тихонько підкрався,
Схопив їх і ледь не зомлів.

Бо то бУли
Майтки не моєї милої, тилько ї бабці,
Що куплЕні
Ще в тоту, у австрійську війну,
Я за стайню втікав,
По дорозі згубив свої капці,
Я хлопець мОлодий,
БОюся зганьбити, ну…

Мої мати
Тото виділи всьо і сказали увечір до тата:
«Старий! Тамтой лобур
Вже сі хоче женити, він тим зацікавився юж».
«Вам, бабам, лиш єдно в голові» ,–
Буркнули тато, а далі кажут:
«Він ще зовсім дурний!»
Я бігом притворився, що сплю…

Потім мати
Нагадали йому, що він був ще й за мене дурніщий,
Ну, а тато
Відказали, же мудрий би нігди сі так не вженив.
Та цікава бесІда тривала далеко за північ,
Я ще троха послухав,
А далі приснилось мені,
Же на плоті
ВИсіли милої, моєї милої майтки…

12.12.1994

Пісня «МАЙТКИ»
https://www.youtube.com/watch?v=4Tx9vSq3W5A
               


Рецензии