Учительла санигIят

Агь, хIябилра гIяхIбилзан
Учительла санигIят,
ДурхIни нешла мезличил
ГъайбикIахъуси сягIят

Агь, севан далдикилил
КIарахъан гъубзнала мез
Лусентала уркIбиван
ЧIумали кадизур мез

Ранг-рангла макьамтачил
БучIул булбул чатIаван
Чехьерила далайван
ЗайдикIар булеги мез

АтхIебла манзиллизир
Вавнадяхъиб унхъриван
Агь, севан тIемдикIулил
МалхIямдешли лезги мез

Ургуба авадандеш,
РяхIятдеш ва паргъатдеш,
Адамла уркIи гьаргдеш –
Сари хIезир, къумукъ мез

Дагъиста мезанала
Хабарла кьалтиннизи,
Мургьили някьишдиран,
Багьадур Табасаран

Хайдакьла унхъригъунти
Ахъушала делхъгъунти,
яхIла, ламусла хъарихъ
дургьаб дила дарган мез

Агь, хIябилра дигахъис
Учительла санигIят –
ДурхIни нешла мезличил
Тянишбируси сягIят.


Рецензии