Майбутня пiсня

Я вже й не знаю,скільки пісень переспівано,
Та після кожної сумно мені,
Тільки тепер зрозумів несподівано,
Що основного я так заспівати й не встиг.
               Скільки віршів не дописано було,
               Скільки мелодій померло в мені,
               Скільки людей мене знало й забуло,
               Все пролетіло в короткому сні.
Хочеться вірити в пісню майбутню,
Де б помістилося все,чим живу,
Пісню безкраю, пісню могутню,
Кожної днини її я зову.
                В пісні тій буде і сонце і вітер,
                В пісні тій буде спів солов'я
                В пісні тій будуть сміятися діти,
                Буде в ній доля твоя і моя.
Проносяться швидко, летять дні за днями,
Проходять повз мене пісні за піснями,
І не зачіпають до болю оголений нерв.
Нехай пролунає від краю до краю,
Комусь допоможе, когось розшукає...
Пісне майбутня моя, де ти тепер?

13.04.1995
         


Рецензии