Patriotismul nu e o enigma!

               
Patriotismul nu   e o enigma,
Cu  totii  stim  ce-nseamna-acest cuvint.
E  o mindrie  ce  vine  din  suflet,
Din  inima  oricarui  pe  pamint.

Si  nu  e  patriot  acela,
Ce  despre  tara  azi  frumos  vorbeste.
Stiti  fiu  al  patriei  acela-i,
Ce  penru  ea  munceste  si  traieste.

Si  nici  acela  ce-i  mereu  in   lenevie,
El  patriot  vreodata n-o  sa  fie.
Aceasta  fiecare-o  stie.

E  patriot  doar  cel  care  la  greu,
Prin  fapte  ajuta poporul  sau.
Ce-n  viata  niciodata  n-a  tradat,
Acela-i patriot  adevarat.

Si  el,  nu  striga  chiar la  orice  pas,
Ca  uite  eu  de  tara  nu  ma  las.
El  face  mult  si  nu  zadarniceste,
Cinstit  un  patriot  taieste.
       04.09.14.

 


Рецензии