Дiвоча

(ДІВОЧА)               

Зустрічалися ми, хлопче, пізньою порою
І не раз стояли під вербою,
Ти залишив море сліз дівочих за собою,
Не одне серденько оповив журбою.

Не питай мене для чого піснею простою
Розказала, як була смішною,
Поростуть твої стежки зеленою травою,
Вдарить грім колись  над головою.

Ой, заграй мені, музико, гарної такої,
Щоб співали зорі наді мною,
Щоб у небі срібний місяць підморгнув бровою,
Ой, заграй, музико, гарної такої.

Ти не мрій собі, козаче, що прийдеш весною,
Що крутитимеш, юначе, в танці не одною,
Бо, як сонечко гаряче сяде за горою,
То дівчина не заплаче, хлопче, за тобою.

16.07.2005


Рецензии