Мрiя

(Мрія)

Я б поїхав далеко-далеко, якби вмів, якби мав, якби міг…
Та про це тільки мріяти легко, хоча мріяти, мабуть, не гріх.
До Лас-Вегасу і Голівуду, в Монте-Карло й кудись там іще,
Де ніколи не був і не буду я вже.

Ну, хоча б у піски каракумські, де росте без листків саксаул,
Ну, хоча б у трикутник бермудський, або десь на базар у Стамбул,
Хочу в Римі побачити папу, а в Парижі якийсь там музей,
І стіну величезну китайську, Діснейленд, водоспад Ніагарський,
Посидіти на пляжах гавайських і все…

І лондонський туман мене вже не обІйме,
Лише присниться Африка і в тропіках дощі,
І синій океан, і яхта біла-біла,
І тиша навкруги, і спокій на душі.

22.01.1995


Рецензии