Кораблi

Синіми дорогами море розстелилося,
Манить вдалину дітей землі.
З рідними порогами знову розлучилися,
Відпливаючи геть від своїх берегів кораблі.

Шлях їх схожий на політ між водою й зорями,
Хай їх обмине дев’ятий вал,
За кормою білий слід синіми просторами,
Свіжі запахи моря і вітру солоного шквал.

Милями і милями на шляху неблизькому
Міряють життя вночі і вдень,
Знову море хвилями береги облизує,
Спокушаючи простором синім кораблі і людей.

Кораблі пливуть, кораблі відпливають туди,
Де кінчається море і де починається небо,
Де кінчається день на самому краєчку води,
Залишаючи нас, кораблі відпливають туди,
Повернуться вони, тільки вірити треба.

4.03.1996


Рецензии