Дагъиста цIахдеш

Цайрачи ну акIунил Дагъистайзе,
Дагъистайзе цайра ну хугиигъуй.
ЦIахдилзуледар дия хIябра цIакьле
Дагъистайке ишбари зая буруй.

Гьар кIуясил адам цай хIяким уруй,
Камле цаб чува кебла чуни бикуй.
ДахъмегIта дахъмегIте цаби тIарбукIуй
Насил хIянкбе даресана чус арц леркьуй.

Азир хIякимизакан ца варгесбес,
Цуния хIянки хIяллая бузахъуй.
ГьатIи цаалра хIавруд хIуни варгес
Бузил рушбат хIагеле мурад бируй.

Больницалзе убкIалра тIар хIабукIар
Рушбат тухтиртис хIуни габхIагале.
Ши-шагьарт зягIибтани дицIиледар
Тухтиртис рушбат гес ахъри аголе.

Вай аман дия ахIарил Дагъистан
Мурт хIа духIна хIялалдеш берхосара?!
Дубуртли ахъбарибил жегой ватIан
Аман, мурт хIу пархат бугьахъесара?!


Рецензии