Блат

Без екзаменів в вуз - це є блат,
В Осуд, в Суд цю нахабну штуку!, -
Над моральністю глум і гвалт, -
Підсіка  життя і науку.

Навіть ректор, з мишвИ, що брав
Хабарі, у пітьму "освіти",
Менше шкоди підлий завдав,
Бо ж екзамен - в книгах сидіти...

А один в піар-книжці "свІтить":
В вуз культури бере, похвалявсь,
Всіх дітей тих жінок, з ким стрічавсь,
Бо ж можливо від нього діти(!)...

...Сталін, Берія... - не розумів
Як слід "ВЧИТИСЬ, ВЧИТИСЬ..." щосили, -
Дали пільги чадам батьків,
Що атОмну зброю створили.

Аморальний відкрили шлюз
Блат і неуків "друкувати" -
Зіштовхнули Надій Союз
На розвал і в махрові блати.

Дубоватий в татка Тиміш
(Татко хоч і - ума палата),
Вліз по блату..., "а ми чим гірш?" -
Скрізь почали коїти блати.

Більшовицька система в свій
Хоч Моральний Кодекс і звала,
Та все важче ставало Їй,
Бо "все більше тупі амбали -

В каламуть, рибалчили скрізь:
У верхах, на місцях, в райкомах...",
А розумний, чесний - "не лізь,
Бо немає в тебе диплома".

І Союз перестав рости,
Розвалили, - "в бозі спочинув"...
Та як блатів тягар тягти,
То розвалять ще й Україну

(Рвуть, щоб знов - на клапті вона,
Як було "за царя не гороху"...
Зміг лиш Ленінський Шлях сповна!
Всю з"єднать до купи потроху;

Шлях цей славний дав їй і Крим,
Де курорти, поля, Крим-гори,
Де Геройські міста..., і з Ним
Мала вихід значний до моря...).

Хай по блату не зможе лізти
Більш ніхто, бо це ж: в лантух миші...,
Тільки чеснії медалісти
Хай без іспитів йдуь у виші.

А таких безкебет-"гарненьких",
Як і "ректор", що в блат ішов,
Розігнать, щоб Вкраїна-ненька
На Планеті розквітла знов.


Рецензии