Шаби танх, ои

Шаби ялдову борон,
Хамуш ин  дили танх,о,
Бо ин захоми сузон,
Умре дар шуру гавго.

Ба мижах,ои чашм ашк,
Ба риштах,ои дил рашк.
Ба оташ ч,они лабрез,
Зи бах,ри дидаам машк.

Месузам бас зи ин гам,
Метапам дар ин алам.
Вафоям абри сиях,,
Менолам ба х,ар к,адам.

Куч,ост огуши гармат,
Куч,ост мех,ру мух,аббат.
Бубин гарк,аи ситам,
Ч,они ман аз хиёнат.

Ту буди умеди ман,
Бе ту меларзад дилам.
Ба рох,и сафеди ман.
Бе ту сузад манзилам.

Худо медони гувох,,
Ба фигону сузу ох,.
Зи ман гузашти хайрат,
Худо дорадат панох,.

Майли дил ба суи ту,
Ташнаи дидорат ч,он.
Ах,ду паймону умед,
Туро санам нигарон.

Биё аз нав бино соз,
Дили сухтаи маро.
Бори дигар бубинам,
Шах,ди вафои туро.

Кошки баргарди ту боз,
Ч,они ман кунад парвоз.
Суруди них,они ман,
Зи роз гирад сад соз.


Рецензии