Сiра пiсня

Сіро навколо, сірий бардак, сіро на серці, сіріє в очах
Від сірих будинків, сірих дахів з сірими гніздами сірих птахів,
Сірі дерева, сірі кущі, з сірого неба – сірі дощі,
Сірі коти в тиші сірих ночей ловлять таких же сірих мишей.
                Сіра, сіра земля сірими росами щедро вмивається,
                Сіра ранкова зоря, з неї ще один сірий день починається.

В сірих тарілках – сіра бурда, з краників сірих – сіра вода,
Гості приходять на сірий поріг, з сірою сіллю їдять сірий хліб,
Сірі проблеми і балачки,сірі озера, сірі річки,
В сіру грязюку сірих доріг сірий узимку випаде сніг.
               Сірі вовки у казках несамовито за зайчиком сірим ганяються,
               Сірість – у сірих думках,кожен собака Сірком у нас називається.

Сірі колони сірих невдах з сірими злиднями в сірих торбах
Перебудовують сірий наш край в сірий бетонно-асфальтовий рай.
Сіра країна сірих людей з сірим утіленням сірих ідей,
І починається сірий наш день сірими звуками сірих пісень.
                Сірий світ наш такий, – сірі вожді тремтять над своїми коритами,
                Сірі надгробки надій вкриті сірими,сірими, сірими,сірими квітами.

16.08.1996


Рецензии