Песенка о медведях - из к ф Кавказская пленница

***

Lit by polar auroras,
Beating eternal frost,
Rub their backs white bears
On the pole of Earth.
Centuries pass and oceans
Sleep under piles of ice.
Rub their backs white bears,
Spinning Earth like dice.

  Ice is deep and air thin.
  Bears help the Earth to spin.
  In the icy frozen land
  Bears are in high demand.

Spinnig of Earth is duty -
Very important one.
Helping the lovers matching
Sooner than later done.
Helping them meet each other
Even across the worlds
Letting them say and hear
Most important words.

  Faster spinning Earth about -
  Shorter even longest route.
  Sooner meeting me with you,
  All the dreams are coming true.

Itching the polar bears,
Faster and faster spin.
Spring follows winter sooner
Making nature grin,
Promising many years
Every happy pair.
Waving the paw of cloud
White like polar bear.

  Ice is deep and air thin.
  Bears help the Earth to spin.

***

Первый переведенный куплет исполнила Александра Егорова, 2012-12-23, Торонто:

https://youtu.be/zjm9GVGi4w8

Остальные куплеты и припевы дописаны 2014-08-20.

***

Оригинал: http://zacepinmusic.ru/noty/pesenkaomedvedyakh.html

Слова Л.Дербенёва, музыка А.Зацепина

Где-то на белом свете,
Там, где всегда мороз,
Трутся спиной медведи
О земную ось.
Мимо летят столетья,
Спят подо льдом моря.
Трутся об ось медведи -
Вертится Земля.

  Ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля,
  Вертится быстрей Земля.
  Ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля,
  Вертится быстрей Земля.

Крутят они, стараясь,
Вертят земную ось,
Чтобы влюблённым раньше
Встретиться пришлось, 
Чтобы однажды утром,
Раньше на год иль два,
Кто-то сказал кому-то
Главные слова.

  Ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля,
  Вертится быстрей Земля.
  Ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля,
  Вертится быстрей Земля.

Вслед за весенним ливнем
Раньше придёт рассвет,
И для двоих счастливых
Много-много лет.
Будут сверкать зарницы,
Будут ручьи звенеть,
Будет туман клубиться 
Белый, как медведь.

  Ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля,
  Вертится быстрей Земля.


Рецензии