Батькова медаль

У далекім дитинстві медаль
Я знайшов, як розкручував флягу.
То була «За відвагу медаль» -
Мого батька солдатську відвагу.

    Батькова медаль -
    То душі печаль,
    То фронтів незрима даль.

Я радів, я так чистив медаль, -
Мов діждався із фронту татуся!
Я не знав, чом у мами печаль.
Я не знав, чом татусь не вернувся.

    Батькова медаль -
    То душі печаль,
    То фронтів незрима даль.
   
Скільки війн пережив наш народ!
Скільки сиріт не бачили батька!
Найдорожча з усіх нагород -
Це медаль «За відвагу» солдатська.

    Батькова медаль -
    То душі печаль,
    То фронтів незрима даль.

Я дитинство далеке згадав
Я згадав свого рідного батька.
Я так ждав! Я так батька шукав!
А його... Лиш медаль є солдатська.

    Батькова медаль -
    То душі печаль,
    То фронтів незрима даль.


Рецензии