Молодого я згадую тата

      *   *   *
 
Молодого я згадую тата:
Ми із татом йдемо на жнива,
Посміхається вікнами хата,
Тихий ранок селом ожива.

Там де тато - там радісне свято,
І матуся все влад виріша.
Тільки з татом одужує хата,
Тільки з татом весела душа.

Тато косить золочене жито -
Колосками співає коса.
Скільки, тату, біди пережив ти!
А в очах - волошкова краса!

Рушниками лягають покоси.
Далечінь доганя жеребця.
Перепілка обідати просить.
Тато ріже смачного хлібця...

Молодого я згадую тата -
І усе, що прожив, ожива:
І дорога, і мама, і хата,
І юначі найперші жнива.


Рецензии