Земле моя

Земле рідна моя, скільки горя ти знала!
Скільки славних синів у боях полягло!
Удовиних дітей ти в житах колисала,
Їм у соняхах-сонцях давала тепло.

I печаль тяжких ран ти змивала росою,
І від гроз берегла урожайні поля.
І ні ворог, ні час не обкрали красою,
Ти і щедра, і гарна, вкраїнська земля!

І чи сині сніги, чи цвітінь полинова -
Як на свято, іду на батьківські поля.
І чи серце співа, чи душі яблуново -
Ти, як мати мені, моя рідна земля!


Рецензии