Я люблю тебе, Киiв!

До Києва вітрами голубими
Мої думки закохані летять.
Хрещатик розквітає мій любимий
І вулиці, як зорі, миготять.

До Києва, до Києва піснями
Дорога синьоока прогляда.
Мій Києве, мій Києве коханий, -
Легенда ти і доля молода.

Дніпровою водою омиває,
Голубить древні схили далина.
Хрещатик мій чи Дарниця співає -
А пісня аж до серця долина.

І знов розквітли київські каштани,
І Лавра юну зелень осява.
І знов душі так гарно, любо стане,
І серце, мов закохане, співа.

Богдан з коня спішить на тротуари.
Метро, як синя лада, виплива.
Чи ти в юрбі, чи там, де ходять пари
А серце, мов закохане, співа!


Рецензии