Вiллi выгнау самагон...

Willie brew'd a peck o'maut
        R.Burns

Шмат самагону ў Віллі зноў,
Роб з Аланам "зірнуць" зайшлі-
Піць, як яны, ўсю ноч майстроў
Хрышчоным светам ці б знайшлi!

-Зусім не п'яныя мы,не,
Трохі пад мухаю,бадай;
Певень спявай, днее няхай -
А нам усё першака давай!

Нас ёсць тут трое акурат:
Тры малайцы - весялуны;
Такіх начэй мы мелі шмат,
Верым - не скончацца яны.

Вунь месяца знаёмы рог
Так ярка ззяе ў вышыні,
Выманьвае нас за парог,
Мігае, каб дадому йшлі.

Хто першы скажа, што пайшоў,
Той - раганосец і казёл!
Хто першы зваліцца пад стол,
Той сярод нас траіх - кароль!


Рецензии