Крiзь виплаканi очi...

Не солоно хлебавши...
А де й гірко.
Одними мірками - то мед.
А іншими - полинь...
Не втрималися двері
В висохших одвірках.
Запізно цілувати хрест.
Шепочучи амінь.

Де сушеня обличь.
Крізь виплакані очі.
Пустелі душ...
Й на язиках пусте.
І час і місце.
Висушити шкіри сучі.
Та зграя лис облізлих.
В пастку не іде.

Це хижо-хитре спотворіння.
То лісно-ластиться.
То скажено реве.
Замість сердець зачаїли каміння.
Отрута слиною на землю тече.

Перед очима-вогнепалами країна.
Жадність ножем - як в каравай.
Та крихта буде. смерті вашої причина.
І куцою труною - зраджений наш край.


Рецензии