Мой родны кут

Ці пралеска, ці дубок,
Ці бярозка, ці клянок,
Ці чырвоная рабіна-
Гэта ўсё мая Радзіма.
Ўсё Стаўбцоўшчына мая.
І на дрэве пташак спевы,
І ўсходы над зямлёй.
Ты любоў, мая Радзіма!
Ганаруся я табой.
На цябе глядзець прыемна,
Ты квітнееш з году ў год,
Ты жыццё маё Радзіма,
Мілы кут маіх дзядоў.



(написан был на какой-то поэтический конкурс, когда я еще училась в 4 классе(заняла 2 место))


Рецензии