Тримайся, мiй рiдний Донбасе!

Тримайся,мій рідний Донбасе,
Стражданна,сувора земля!
Крізь надра твої,темні лази,
Кривавий потік виступа.
Гуркоче нещадно, жахливо,
Збіраючи стогни та біль,
Несе свої води спекотні,бурхливі
До пекла, де нелюдів рій.
Де совість за гроші продали,
Де полум'ям шкварять серця,
Де кривду за правду прийняли,
Де горю немає кінця.
Де травлять братів проміж себе,
Де розум відкинули геть,
Де ділять вже простір у небі-
І все зради золота вщерть!
Хто вас породив,недолюдки,
Яка вас зростила земля,
Щоб рідні поля золотої пшениці
Вогнем засмаглить на сміття!
Щоб сивій,старенькій бабусі
Онуків,розірваних вщерть,
Дозволить збірати навкруги
Із мрією:"Де вже та смерть! "
Каміння від жаху знітилось,
І пращурів стогнуть кістки -
Керує в країні не влада,а милість
Із іншого боку Землі!
Погляньмо,самі маріонетки
Той танок смертельний ведуть,
Кайдани дзвенять,мов музики,
А правлять нагайка та кнут.
В хатинах по всій Україні
Вологі від сліз рушники,
А в Раді - своїй Батьківщині
"Обранці" складають борги!
Вже щастя і розум в закладі
На довгії-довгі роки,
У шоу всесвітньому влади
До честі забуті стежки.
Крізь вікна музики гигочуть,
Базар на Майдані кипить,
Розшиті сорочки тріпочуть,
В кишенях медяк мерехтить.
Пишайтеся,всі незалежні!
Від совісті звільнені всі!
Смак західних тістечок ніжний
В віках не забудуть сини!
Святкуйте,панове,гуляйте,
Від радощів змокли чуби,
Рабів до Європи зганяйте,
А ти, мій Донбасе,гори!
Гори новим полум'ям,свіжим,
Вугілля своє не жалкуй,
Випалюй гидоту і нежить,
Повітря від бруду рятуй!
Тримайся,мій рідний Донбасе!
Тримайтесь,Вітчизни сини!
За віру, за волю,за правду
Здіймайте свої прапори!
За неньку свою,Україну,
За мирні,родючі лани,
За працю на щастя людині,
За дружбу братів назавжди!
Тримайся,мій рідний Донбасе,
За те,щоб онуки твої
Пишалися долею жити
На рідній слов'янській землі.
Щоб гордо вдягли вишиванки
І йшли по квітучих садах,
Духмяна хлібина,калина,троянди
Всміхалися на рушниках.
Несли за спиною не вила,
Не чорні ворожі хрести,
А жовто-блакитні,мов жито і небо,
Єднали людей прапори!

 


Рецензии