***

Ти, мабуть, знаєш, як шумлять Гаї,
Остистими відростками колишуться Степи,
Де Птиця сяде на гілку Берези
І заспіває піснею весни.

Ти, мабуть, знаєш, як Вода дзюркоче,
Згори донизу, як малюк, шепоче.
Нове життя вона до нас несе,
Але не забуває: що, і як, і де.

Десь там у полі Вітер дме,
Старі й нові чутки – до нас він донесе.
Ніхто не в силах скорить його могучу волю,
Немовби, на коні, у дикому він полі.

На небі розвивається Гроза.
І Блискавка літа, немов оса.
Вогонь здійняла – скажена в нас вона.
Всі вони із Громом – шалена дітвора.

Ти, мабуть, знаєш, як шумлять Гаї,
Цією грою передають вітання Вони тобі.
А ти їх слухай і не зволікай,
Хутчіш Природу йди і пізнавай.


14.08.2014


Рецензии