Неск нченна

Нескінченна.

Вона не хоче болі.
Не хоче крові, розпачі, глумління,
Не хоче сліз, страждань, нерозуміння.
Ні вбитих мрій, зруйнованих надій,
Не хоче.

І як ножем по серцю,
Коли ті хлопці, парубки, чоловіки,
Юнці, сміливці і жінки
Лягають в землю,
Не досягнувши тридцяти.

І як дитина,
Плаче і стискає,  і як той батько,
Що завжди непохитний,
Так Батьківщина не знаходить собі місця,
Так важко дихає у ці часи.

І оченята,
Що родились нещодавно,
Прозорі, чисті, без журби,
Благають Бога, щоб Україна
Жила лиш в мирі, радості і без війни!

(13.08.2014.)


Рецензии