Автобиография

АВТОБИОГРАФИЯ


Не съм урок за заучаване.
По-скоро съм буквар за сричане.
Със малко повече старание
по текста труден ще затичаме.

Не съм и сладка мелодрама –
не нося кърпички за сбогом,
синтаксисът на чувствата поправям
на някой прекалил да бъде Подлог.

Не чакам принца да пристигне,
да ме събуди със целувка,
да бърза ако иска да ме стигне.
Сама обух си златната обувка.

Но съм дълбоката омая
на ада сладък и пречистващ.
Ако решиш върви във рая –
графа „Отчайващо излишни”.


Рецензии