Iarna

   

A sosit si iarna, iat-o
Fulgii cad incet.
Toti copacii se imbraca;
In vesminte de omat.

Vine iarna si se-asterne
Pe ogoare cenusii.
Vine hat si mos Gerila
C-un desag de jucarii.

Copilasii, cind, zarindu-l,
Toti la el s-au repezit,
Fiecare nu-si da rindul
Sa-i ajute la-mpartit.

Mos Gerila ii priveste
Si le spune zimbitor:
-Am venit eu din poveste
Sa-ntilnim noi Anul Nou.
                1968


Рецензии