PaineaХлеб

Painea noastra-i prunc de glie
De sub brazda, de sub plug,
E izvor de veselie
Si de viata in belsug.

Painea noastra-i pic de ploaie,
Ce se scurge printre nori,
E un cantec de tractoare,
Framantand pamantu-n zori.

Painea noastra-i fata tatei
Parjolita-n vant si soare.
Painea noastra-i fata mamei
Aburita la cuptoare.
Painea noastra-i munca noastra
De cu zori si pana seara.
Ea ne-aduce fericire,
Bogatie-n toata tara.

Painea noastra-i Tricolorul,
Stema statului Moldav.
Painea-i limba, painea-i graiul,
Reintors pe acest meleag.

Painea noastra scump ne costa,
Straduita prin sudoare.
Sa pazim painica noastra -
Bogatia cea mai mare.
* * *
/Аурел Пену,1992/


Рецензии